EN
Të gjitha kategoritë

Bleni metale dhe minerale

Ti je ketu : home>ÇFARË BËJMË>Bleni metale dhe minerale

copa-2
银矿-2
银矿-4
银矿-1
copa-2
银矿-2
银矿-4
银矿-1

Koncentrate për flotacion të mineralit të argjendit


HETIM
Përshkrim

Koncentratet dhe minerali i argjendit që blejmë:


Koncentrat argjendi

Elementet kryesorePapastërtitë dhe dënimet
Ag300 gr min.As% Max 1.
Au5 gr min.Se-
Pb20% min.Bi% Max 0.3.


Sb-


Sn% Max 0.3.


Safërsisht 20%.

 

Ore Argjendi

Elementet kryesorePapastërtitë dhe dënimet
Ag600 gr min.As% Max 0.5.
Au5 gr min.Se-
Pb20% min.Bi% Max 0.3.


Sb-


Sn% Max 0.3.Argjendi është i ngjashëm në vetitë e tij fizike dhe kimike me dy fqinjët e tij vertikalë në grupin 11 të tabelës periodike, bakri dhe ari. 47 elektronet e tij janë të rregulluar në konfigurim, ngjashëm me bakrin dhe arin; grupi 11 është një nga grupet e pakta në bllokun d i cili ka një grup plotësisht të qëndrueshëm të konfigurimeve të elektroneve. Ky konfigurim dallues i elektroneve, me një elektron të vetëm në nënshtresën e zënë më të lartë mbi një nënshtresë d të mbushur, përbën shumë nga vetitë e veçanta të argjendit metalik.

Argjendi është një metal tranzicioni jashtëzakonisht i butë, i urtë dhe i lakueshëm, megjithëse është pak më pak i lakueshëm se ari. Argjendi kristalizohet në një rrjetë kubike të përqendruar në fytyrë me numër të koordinimit të madh 12, ku vetëm elektroni i vetëm 5s është i delokalizuar, ngjashëm me bakrin dhe arin. Ndryshe nga metalet me guaskë d jo të plota, lidhjeve metalike në argjend u mungon karakteri kovalent dhe janë relativisht të dobëta. Ky vëzhgim shpjegon fortësinë e ulët dhe duktilitetin e lartë të kristaleve të vetme të argjendit.


Argjendi ka një shkëlqim të shkëlqyeshëm metalik të bardhë që mund të marrë një lustrim të lartë, dhe që është aq karakteristik sa që vetë emri i metalit është bërë një emër ngjyre.[8] Ndryshe nga bakri dhe ari, energjia e nevojshme për të ngacmuar një elektron nga brezi i mbushur d në brezin e përcjelljes sp në argjend është mjaft i madh (rreth 385 kJ/mol) saqë nuk korrespondon më me përthithjen në rajonin e dukshëm të spektrit, por më tepër në ultravjollcë; prandaj argjendi nuk është një metal me ngjyrë.[8] Argjendi i mbrojtur ka reflektim optik më të madh se alumini në të gjitha gjatësitë e valëve më të gjata se ~ 450 nm. Në gjatësi vale më të shkurtra se 450 nm, reflektimi i argjendit është inferior se ai i aluminit dhe bie në zero afër 310 nm.


Miniera argjendi

Miniera e argjendit është nxjerrja e burimeve të argjendit nga miniera.
Argjendi gjendet në një formë amtare shumë rrallë si copëza, por më shpesh i kombinuar me squfur, arsenik, antimon ose klor dhe në minerale të ndryshme si argjentiti (Ag2S), klorargjiriti ("argjendi i bririt", AgCl) dhe galena (a xeheror i plumbit që shpesh përmban sasi të konsiderueshme argjendi). Meqenëse argjendi shpesh gjendet në lidhje me këto ose i lidhur me metale të tjera si ari, zakonisht duhet të nxirret më tej përmes shkrirjes ose elektrolizës.
Nxjerrja e argjendit është ndërmarrë që në kohët e hershme. Meqenëse argjendi është një metal i çmuar që përdoret shpesh për monedha, nxjerrja e tij historikisht ka qenë shpesh fitimprurëse. Ashtu si me metale të tjera të çmuara si ari ose platini, depozitat e reja të zbuluara të mineralit të argjendit kanë ndezur nxitimin e argjendit të minatorëve që kërkojnë pasurinë e tyre. Në shekujt e fundit, depozita të mëdha u zbuluan dhe minuan në Amerikë, duke ndikuar në rritjen dhe zhvillimin e Meksikës, vendeve të Andeve si Bolivia, Kili dhe Peruja, si dhe Kanadaja dhe Shtetet e Bashkuara.

specifikimet

Simboli: Ag
Masa atomike: 107.8682 u
Pika e shkrirjes: 961.8 °C
Numri atomik: 47
Dendësia: 10.49 g/cm³Ju lutemi kontaktoni me ne nëse mund të furnizoni produkte të tilla ose të ngjashme, ne do të ofrojmë kushtet më të mira për bashkëpunim.

Kontaktoni