EN
Të gjitha kategoritë

Bleni metale dhe minerale

Ti je ketu : home>ÇFARË BËJMË>Bleni metale dhe minerale

tantal
bakër-5
tantal
bakër-5

Koncentratet e minierës së niobiumit të tantalit


HETIM
Përshkrim

La Ore e niobiumit të tantalit   Gravitet ne blejmë:


Ta

> 20%

Nb

 > 2%Prodhimi i tantalit

rafinim

Rafinimi i tantalit nga xehet e tij është një nga proceset më të kërkuara të ndarjes në metalurgjinë industriale. Problemi kryesor është se xehet e tantalit përmbajnë sasi të konsiderueshme të niobiumit, i cili ka veti kimike pothuajse identike me ato të Ta. Një numër i madh procedurash janë zhvilluar për të adresuar këtë sfidë.

Në kohët moderne, ndarja arrihet me hidrometalurgji. Nxjerrja fillon me shpëlarjen e mineralit me acid hidrofluorik së bashku me acid sulfurik ose acid klorhidrik. Ky hap lejon që tantali dhe niobium të ndahen nga papastërtitë e ndryshme jometalike në shkëmb. Megjithëse Ta shfaqet si minerale të ndryshme, ai përfaqësohet lehtësisht si pentoksid, pasi shumica e oksideve të tantalit (V) sillen në mënyrë të ngjashme në këto kushte.

Prodhimi i niobiumit

Pas ndarjes nga mineralet e tjera fitohen oksidet e përziera të tantalit Ta2O5 dhe niobiumit Nb2O5. 
Sasi të vogla oksiduesish si nitrat natriumi shtohen për të përmirësuar reagimin. Rezultati është oksid alumini dhe ferroniobium, një aliazh hekuri dhe niobiumi i përdorur në prodhimin e çelikut. Ferroniobium përmban midis 60 dhe 70% niobium. Pa oksid hekuri, procesi aluminotermik përdoret për të prodhuar niobium. Pastrimi i mëtejshëm është i nevojshëm për të arritur shkallën për lidhjet superpërçuese. Shkrirja e rrezeve të elektroneve nën vakum është metoda e përdorur nga dy shpërndarësit kryesorë të niobiumit.

specifikimet

Simboli: Ta

Numri atomik: 73

Pika e vlimit: 9,854°F (5,457°C)

Pika e shkrirjes: 5,468°F (3,020°C)


Simboli: Nb

Numri atomik: 41

Pika e vlimit: 8,571°F (4,744°C)

Pika e shkrirjes: 4,476°F (2,469°C)


Ju lutemi kontaktoni me ne nëse mund të furnizoni produkte të tilla ose të ngjashme, ne do të ofrojmë kushtet më të mira për bashkëpunim.

Kontaktoni