EN
Të gjitha kategoritë

Bleni metale dhe minerale

Ti je ketu : home>ÇFARË BËJMË>Bleni metale dhe minerale

ari-2
金矿-1
金矿-2
ari-1
ari-2
金矿-1
金矿-2
ari-1

Koncentratet e rërës së mineralit të arit


HETIM
Përshkrim

Koncentratet e arit që blejmë:


Emër

MElementet kryesore

Ipapastërtitë

Sizes

Au g/mt

Sb %

Si %

Pb%

Si%

Bi ppm

Shih ppm

Cu ppm

Koncentrat ari

>20

-

1

-

≤20

-

-

-

Pluhur

Antimoni shkonld përqendrohet

>10

> 20

≤0.5

≤0.5

≤20

≤40

≤30

100

Pluhur


Koncentrat i lartë i arsenit të arit

Emër

MElementet kryesore

Koncentrat i lartë i arsenit të arit

Au

Ag

Fe

As

S

> 50 g/mt

rreth 80 g/mt

> 30%

5-8%

Rreth 30%Xeheror ari

Xeherorët në të cilat ari gjendet në përbërje kimike me elementë të tjerë janë relativisht të rralla. Ato përfshijnë kalaveritin, sylvanitin, nagyagitin, petzitin dhe krenneritin.
Koncentrate ari
Koncentratet e arit merren në dy mënyra të ndryshme. E para është përmes rrahjes së arit (ose teknikave të tjera që përdorin ndarjen e gravitetit). Kur kërkoni për ar, objektivi është të ndani grimcat e papastërtisë nga grimcat e rënda të arit. Megjithatë, në shumicën e rasteve, ari nuk është i vetmi material i rëndë në tigan. Ky rezultat përfundimtar i procesit të pantallonave janë koncentratet e arit – të cilat duhet të sitihen me dorë për të nxjerrë copat e arit. Koncentratet e arit priren të jenë kryesisht hekur, kështu që ato njihen edhe si "rërë e zezë".
Koncentratet e arit bëhen gjithashtu duke bluar mineralin, kuarcin ose llojet e tjera të shkëmbinjve prodhues në rërë. Kjo procedurë është shumë më e shpejtë dhe më e lehtë se panorama, por kompensimi është një produkt përfundimtar që ka më pak ar të "përqendruar" brenda. Fëlliqësirat e pagave të lidhura me kompletet e pastrimit ose të shitura si suvenire në qytetet me nxitim ari zakonisht vijnë nga kjo metodë bluarjeje.

Nxjerrja e arit

Nxjerrja e arit i referohet proceseve të nevojshme për nxjerrjen e arit nga xehet e tij. Kjo mund të kërkojë një kombinim të proceseve të grimcimit, përpunimit të mineraleve, hidrometalurgjike dhe pirometalurgjike për t'u kryer në mineral.
Nxjerrja e arit nga xehet e aluviumit dikur arrihej me teknika të lidhura me nxjerrjen e vendosjes, si p.sh. pastrimi dhe prerja e thjeshtë e arit, duke rezultuar në rikuperimin e drejtpërdrejtë të copave dhe thekoneve të vogla ari. Teknikat e minierave të vendeve që nga mesi deri në fund të shekullit të 20-të kanë qenë përgjithësisht praktikë vetëm e minatorëve artizanë. Nxjerrja hidraulike u përdor gjerësisht në nxitimin e arit në Kaliforni, dhe përfshinte zbërthimin e depozitave aluviale me avionë uji me presion të lartë. Xherorët e gurëve të fortë kanë formuar bazën e shumicës së operacioneve komerciale të rikuperimit të arit që nga mesi i shekullit të 20-të, ku përdoren teknikat e minierave me gropa të hapura dhe ose nën sipërfaqe.
Pasi minerali të jetë nxjerrë, ai mund të trajtohet si një mineral i plotë duke përdorur proceset e shpëlarjes së deponive ose të grumbullimit. Kjo është tipike për depozitat e oksidit të shkallës së ulët. Normalisht, minerali grimcohet dhe grumbullohet përpara shpëlarjes së grumbullit. Xeherorët me cilësi të lartë dhe xeheroret rezistente ndaj shpëlarjes së cianideve në madhësi të grimcave të trashë, kërkojnë përpunim të mëtejshëm për të rikuperuar vlerat e arit. Teknikat e përpunimit mund të përfshijnë bluarjen, përqendrimin, pjekjen dhe oksidimin me presion përpara cianidimit.

specifikimet

Simboli: Au

Pika e shkrirjes: 1,064 °C
Masa atomike: 196.96657 u
Numri atomik: 79
Pika e vlimit: 2,700 °CJu lutemi kontaktoni me ne nëse mund të furnizoni produkte të tilla ose të ngjashme, ne do të ofrojmë kushtet më të mira për bashkëpunim.

Kontaktoni