EN
Të gjitha kategoritë

Bleni metale dhe minerale

Ti je ketu : home>ÇFARË BËJMË>Bleni metale dhe minerale

bakër-1
bakër-3
bakër-4
bakër-5
铜矿厂2
bakër-1
bakër-3
bakër-4
bakër-5
铜矿厂2

Koncentratet e minierës së mineralit të bakrit


HETIM
Përshkrim

Koncentratet e bakrit, malakiti dhe minerali që blejmë:


Koncentratet e bakrit

Elementet kryesore

Cu

 > = 20%

Pb

As

 

Hg

Cd

F

 

Ore bakri

Elementet kryesore

Cu

10% min

Au

5 g min

Ag

100 g min

Papastërtitë dhe dënimet

Si+Sb

0.5% max

Pb+Zn

6% max

Bi

0.1% max

Hg

60ppm

Cd

0.05% max

F

0.1% max

  

Koncentrat bakri Amerika e Jugut


MElementet kryesore

Koncentrat bakri

Cu

Au

Ag

S

Fe

> = 20%

30 g/mt

800 g/mt

Rreth 30%

Rreth 30%


Përqendrimi i mineralit të bakrit

Shumica e xeheve të bakrit përmbajnë vetëm një përqindje të vogël të bakrit. Pjesa e mbetur e xehes përbëhet nga gagë pa vlerë tregtare. Gangu nga minierat e bakrit zakonisht përmban minerale dhe okside silikate. Në disa raste këto mbeturina janë tërhequr pasi është përmirësuar teknologjia për rikuperimin e bakrit. Nota mesatare e xeheve të bakrit në shekullin e 21-të është nën 0.6% bakër, me një përqindje të mineraleve minerale ekonomike (përfshirë bakrin) që është më pak se 2% e vëllimit të përgjithshëm të shkëmbit xeheror. Një objektiv kryesor në trajtimin metalurgjik të çdo xehe është ndarja e mineraleve xeherore nga mineralet e gangut brenda shkëmbit.

Faza e parë e çdo procesi brenda një qarku të trajtimit metalurgjik është bluarja ose grimca e saktë, ku shkëmbi grimcohet për të prodhuar grimca të vogla (<100 μm) që përbëhen nga faza minerale individuale. Këto grimca më pas ndahen për të hequr gangun (mbetjet e shkëmbinjve), më pas pasuar nga një proces i çlirimit fizik të mineraleve xeherore nga shkëmbi. Procesi i çlirimit të xeheve të bakrit varet nëse ato janë minerale okside apo sulfide.
Hapat e mëvonshëm varen nga natyra e xehes që përmban bakër dhe nga ajo që do të nxirret. Për xehet e oksidit, zakonisht ndërmerret një proces çlirimi hidrometalurgjik, i cili përdor natyrën e tretshme të mineraleve të xehes në avantazh të impiantit të trajtimit metalurgjik. Për mineralet sulfide, si dytësore (supergjene) dhe primare (hipogjene), flotacioni me shkumë përdoret për të ndarë fizikisht mineralin nga gangu. Për trupa të veçantë mineral që përmbajnë bakër ose seksione të trupave xeherorë të pasura me bakër vendas supergjen, ky mineral mund të rikuperohet nga një qark i thjeshtë graviteti.


specifikimet

Simboli: Cu
Masa atomike: 63.546 u
Pika e shkrirjes: 1,085 °C
Dendësia: 8.96 g/cm³ (afër temperaturës së dhomës)
Numri atomik: 29

 

Ju lutemi kontaktoni me ne nëse mund të furnizoni produkte të tilla ose të ngjashme, ne do të ofrojmë kushtet më të mira për bashkëpunim.

Na Kontaktoni