EN
Të gjitha kategoritë

Bleni metale dhe minerale

Ti je ketu : home>ÇFARË BËJMË>Bleni metale dhe minerale

4441268
锑矿-3
锑矿-4
4441268
锑矿-3
锑矿-4

Koncentratet e flotacionit të mineralit të antimonit Sb


HETIM
Përshkrim

Përqendrimi i antimonit Sb dhe minerali që ne blejmë:


Emër

MElementet kryesore

Ipapastërtitë

Sizes

Au g/mt

Sb %

Si %

Pb%

Si%

Bi ppm

Shih ppm

Cu ppm

Koncentrat antimon

-

>35

≤0.5

≤0.5

≤20

≤40

≤30

≤100

Pluhur

Mineral me gunga antimon

-

> 20

≤0.5

≤0.5

≤17

≤40

≤30

≤80

0 ~ 6inch

Antimoni shkonld përqendrohet

>10

> 20

≤0.5

≤0.5

≤20

≤40

≤30

100

Pluhur


Antimoni është një metal i bardhë argjendi që gjendet në koren e tokës. Xeherorët e antimonit nxirren dhe më pas përzihen me metale të tjera për të formuar lidhjet e antimonit ose kombinohen me oksigjen për të formuar oksid antimoni. Aktualisht minohet pak antimoni në Shtetet e Bashkuara. Ai sillet në këtë vend nga vende të tjera për përpunim. Megjithatë, ka kompani në Shtetet e Bashkuara që prodhojnë antimon si nënprodukt të shkrirjes së plumbit dhe metaleve të tjera. Antimoni nuk përdoret vetëm sepse thyhet lehtë, por kur përzihet në lidhje, përdoret në bateritë e ruajtjes së plumbit, saldimin, fletët dhe tubacionet metalike, kushinetat, derdhjet dhe kallajin. Oksidi i antimonit shtohet në tekstile dhe plastikë për të parandaluar që ato të marrin flakë. Përdoret gjithashtu në bojëra, qeramikë dhe fishekzjarre, dhe si smalt për plastikë, metal dhe qelq.


Ore antimonit

Çdo formacion mineral natyror që përmban antimon në përbërje dhe përqendrime që e bëjnë përdorimin komercial teknikisht dhe ekonomikisht të realizueshëm. Nga mineralet e duhura të antimonit, minerali kryesor është antimoniti (Sb2S3), i cili përmban deri në 71.4 përqind Sb; Në raste të rralla, xehet e antimonit përfaqësohen nga sulfide komplekse të antimonit, bakrit, merkurit, plumbit dhe hekurit (berthierite, jamesonite, tetrahedrite, livestonite), si dhe nga oksidet dhe oksikloridet (senarmon-tite, nadorite) të antimonit. Përmbajtja e Sb varion nga 1 deri në 10 për qind në depozita batanije dhe nga 3 deri në 50 për qind në vena, me përmbajtje mesatare që varion ndërmjet 5 dhe 20 për qind. Xeherorët e antimonit formohen nëpërmjet mbushjes së çarjeve të shkëmbinjve nga solucione hidrotermale me temperaturë të ulët, si dhe nëpërmjet zëvendësimit të tretësirave me minerale antimon.


specifikimet

Simboli: Sb
Masa atomike: 121.76 u
Numri atomik: 51
Pika e shkrirjes: 630.6 °C
Rrezja e Van der Waals: 206 pasdite


Ju lutemi kontaktoni me ne nëse mund të furnizoni produkte të tilla ose të ngjashme, ne do të ofrojmë kushtet më të mira për bashkëpunim.

Kontaktoni